MiljoblatTysk miljøoblat - "Umweltplakette"

Lokale tyske myndigheter innførte fra 1. Januar 2008 miljøavgift i tyske byområder for å begrense økende CO2 utslipp.

Først ute var storbyene Berlin og Köln, og i dag er dette innført i en lang rekke tyske byer. Ordningen gjelder først og fremst bykjernene, og en aktuell oversikt vil du finne på våre internettsider. Også utenlandske bileiere må skaffe seg et miljøoblat (Umweltplakette) hvis de skal ferdes i sentrum av tyske storbyer. Oblatet refererer til bilens CO2 utslipp og er gyldig i hele landet.

 

Hvordan får du tak i miljøoblatet "Umweltplakette"?

Tysk Reisebyrå har inngått en avtale med den tyske offentlig godkjente kontrollenheten DEKRA, som ordner plaketter så å si over natten. For å gjøre det så rimelig og enkelt som mulig har vi blitt enige om følgende fremgangsmåte:

Hvordan skal du gå frem?

 1. Benytt din nettbank og send 200 kr. til Tysk      Reisebyrå (Marketing Service AS) kto. nr. 15033171770 med navn, adresse og      bilens registreringsnummer.
 2. Send kopi av vognkort, helst elektronisk, skannet      inn som en PDF.fil til
       Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
       eller en fotokopi til postadresse:
       Tysk Reisebyrå, Welhavensgate 18, 0350 Oslo.
       Pass på at du i tillegg til forsiden også sender oss side 2 av vognkortet.     
 3. Du vil motta plaketten i løpet av 8 – 10 virkedager      (dette skyldes ofte en treg postgang mellom Berlin og Oslo!)

Haster det?

Ring 922 66 810 og vi finner en løsning. Det koster kr. 300.- pluss evtl. ekspressporto osv. (man bør helst unngå dette!)
Er det for sent før avreise ?
Da burde du kjøpe det på et av DEKRAs kontorer underveis, for eksempel Kiel, Flensburg eller Hamburg. Liste over kontorene finner du på internetsiden www.dekra.de.

For å lese mer, gå inn på http://www.tyskrb.no/

Arne

Translate language

Norwegian English French German Italian Portuguese Russian Spanish